maanantai 22. helmikuuta 2016

Slack

Slack...siinäkö vastaus yrityksille? Uteliaisuus heräsi. Kuinkahan toimii. Pitääpä kysästä pomo-ihmiseltä onko sillä tietoa tästä. Siis, törmäsin Kauppalehdessä tähän kyseiseen sovellukseen josta nyt teille kerron. En tiedä onko kuinka tuttu muille....minulle ei ainakaan.

Mikä on Slack? Slack on nopeiten kasvava sovellus. Yritys on kaksi vuotta vanha ja sillä on nyt kaksi miljoonaa käyttäjää. Slack yhdistää helppokäyttöisellä tavalla yrityksen sisäisen tiedon, tekemisen ja vuorovaikutuksen integroimalla järjestelmät yhteen käyttöliittymään. Sinne voidaan heittää laskut, kuitit ja raportit. Sovellus pyytää sitten tarvitsemat kuittaukset ja lisätiedot.

Slack-sovelluksen voi avata projekteille, asioille ja tiimeille. Siellä onnistuu viestittäminen ja siellä voidaan lisätä linkkejä ja tiedostoja. Hyötynä on että tiedot tallentuvat avoimesti yhteen järjestelmään ja sen helppo löydettävyys luo lisää läpinäkyvyyttä. Sovelluksessa voi palata takaisinpäin niihin hetkiin, jossa ratkaisut tehtiin. Vuorovaikutuksen toimivuus myös on näkyvää Slackissa. Järjestelmän ansiosta voi nähdä missä on se tarvittava osaaminen ja kuka tekee ne päätökset.

Hyötynä yrityksille on että tehot nousevat ja sähköpostiin käytetty aika vähenee. Sovellus parantaa myös uusien työntekijöiden astumista työyhteisöön ja opastamisessa säästyy aikaa kun kaikki yrityksen tietotaito on heti käytettävissä, eikä tarvitse aloittaa nollasta, jossa sähköposti tili on aivan tyhjä.
Piilaakson startupeissa päästiin ensimmäisenä testaamaan Slack sovellus. Piilaakson jälkeen sen löysivät media jätit, kuten The Economist ja New York Times, eli oletettavaa on, ettei ole ihan turha sovellus, jos hekin sen ovat hyväksi havainnut. Nyt käyttäjiin on liittynyt jo suuria organisaatioita, kuten Yhdysvaltojen yleisten palveluiden virasto sekä ilmailu ja avaruushallinto NASA. Piilaaksossa se on myös suosituin sovellus.

Ajoitus tälläisella alalla on hyvin tärkeä, ja sen totesi myös Slack:in toimitusjohtaja Stewart Butterfield. Hän onkin pohtinut, että jos sovellus olisi julkaistu muutamaa vuotta aikaisemmin, ei se olisi saanut tuulta purjeisiin. Älypuhelimet ja yleistynyt laajakaista ovat muuttaneet suuresti työntekoa ja sen helppoutta sekä joustavuutta. Itselläkin on käytössä sähköinen kalenteri, josta näkee muutkin yhteisössä minun ajankäytön, ja milloin minut voidaan parhaiten tavoittaa. Koneelle ohjatut asiat näkyvät myös puhelimessa, joten yhteys minuun on saumaton koko ajan. Tähän kyllä pitää tutustua hieman tarkemmin...vai mitä?




1 kommentti:

  1. Todellakin pitää tutustua lisää! Kuten edellisen blogitekstisi yhteydessä mainitsin, vuorovaikutuksen nopeus ja helppous ovat tulevaisuudessa todella tärkeä digijohtamisen väline. Tämä Slack kuulostaa ainakin juuri sellaiselta ketterältä ohjelmistolta. Aikomuksenani on myös tutustua tähän!

    VastaaPoista